Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Тодоров, „Сиела Норма“: 228-те машини могат да се използват във вота само ако ЦИК разпореди

Веселин Тодоров
Снимка: БГНЕС

Допълнителните 228 машини за гласуване, задържани във склада с разпореждане на ЦИК, могат са се използват в предстоящите избори само ако комисията го разпореди. Това каза за БНР Веселин Тодоров - управител на „Сиела Норма“ - фирмата-доставчик на устройствата:

„Ние отговорихме на ЦИК - за сервизна и презентационна дейност. Сервизната дейност е нещо, което бихме правили, ако ЦИК ни разпореди изрично. Надяваме се да не се наложи, но е техника, която може да аварира и дефектира. И се надявам нито една да не трябва да се ползва“.

 228-те машини са частна собственост и са в процес на придобиване от производителя им „Смартматик“, добави Тодоров.

На въпроса защо тези машини са пристигнали в страната ни заедно с останалите 1 600, управителят на „Сиела Норма“ каза, че престъпление не му е известно да е извършено.

Веселин Тодоров аргументира жалбата до прокуратурата и до съда с това, че от миналата сряда „Сиела Норма“ търпи загуби.

"Във всеки случай в момента плащаме неустойки за задържането и на камиона, докато трябваше да остане, а след това и на контейнера, който също трябва да бъде върнат в Пирея и ние разбира се, ще претендираме те да бъдат възстановени, да бъдем обезщетени за тези щети и точно по тази причина ние сме сезирали Прокуратурата и сме обжалвали това решение в Административен съд София-град и се надяваме на много бързо решение и на съда, и на Прокуратурата", каза за БНР Веселин Тодоров.

Интервюто слушайте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна