Делян Пеевски е водач на листата на ДПС за Великотърновския регион

Втори в листата е зам.-председателят на движението Йордан Цонев

Делян Пеевски е водач на листата на ДПС за Великотърновския регион. Втори в листата е зам.председателят на движението Йордан Цонев.Това обяви областният лидер на ДПС във Велико Търново Гюнай Далоолу.

"Това за нас като областна организация на движението е голяма чест. Делян Пеевски беше номиниран от Областния съвет на ДПС. На областно заседание имаше номинации още през 2019 г., за изборите на 4 април и на 11 юли тази година, а последното заседание беше преди седмица. Той избра да се кандидатира от Велико Търново, защото това е духовна и историческа столица, където Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката. Още преди няколко дни каза: "Имам много да говоря!". Той има какво да даде на България и на региона ни. Още миналата година по време на пандемията, той направи крупни дарения в болниците в областта. Не сме парадирали с тези жестове, но това е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти го изрисуваха. Това е Делян, зад който ДПС стои плътно и го подкрепя", коментира Гюнай Далоолу.

При регистрирането на листата Пеевски и Цонев не бяха в старата столица. Гюнай Далоолу обаче заяви, че през кампанията Пеевски ще е във Велико Търново.

"Кампанията ще е с много позитивизъм, енергия, ще е открита. Най-голямата цел е да спечелим мандат. Във Велико Търново винаги сме се борили за мандат. Имали сме депутати от изборите от 2009, от 2012 година. Напоследък нямахме мандат, защото имаше репресии от полицейския апарата в лицето на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който гонеше нашите членове и симпатизанти в цялата област като империалисти. От това преследване не произлезе нищо, но ние бяха репресирани. Аз като областен председател също съм потърпевш. Моята къща беше обискирана, както и домовете на други членове на ДПС. Всяваше се страх", коментира Гюнай Далоолу.

Относно обвиненията срещу Делян Пеевски, областният координатор на ДПС в болярския град заяви, че все още е рано да се говори.

"Текат процеси, проверки и не само в България. Нашите институции не могат нищо да докажат. Когато има някакви доказателства, ДПС няма да се отрече, но стоим твърдо зад Пеевски", каза още Гюнай Далоолу.
Той информира, че листата на ДПС във Велико Търново е от 16 души. Далоолу подчерта, че много се държи на Великотърновския регион и заради това на второ място е един от най-силните ни народни представители и зам.председател на партията Йордан Цонев.

"Трети е нашата млада надежда Мастън Мастънов, който е бивш народен представител от 45-ото Народно събрание. Четвърти съм аз", уточни Гюнай Далоолу.

Той обясни защо новината и представянето на листата бе точно в 11,11 часа на 10 октомври.

"Символиката е в това, че целта ни е да съберем 11 100 гласа в региона, които са достатъчни за мандат. Очакваме гласове от всичките 10 общини в региона, където имаме структури. Ще водим силна политическа кампания. Ще направим всичко, за да докараме хората до урните като се преодолее страхът от гласуването с машини. През настоящата кампания ще правим разяснения, за да се вдигне активността", подчерта Гюнай Далоолу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика