ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК: Кирил Петков ще бъде заличен от листите, ако все още има двойно гражданство (ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК: Кирил Петков ще бъде заличен от листите, ако все още има двойно гражданство (ОБНОВЕНА)

119370
на 07.10.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК: Кирил Петков ще бъде заличен от листите, ако все още има двойно гражданство (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ЦИК се обяснява докъде е стигнала с подготовката на изборите за парламент и президент на 14 ноември.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

От комисията призоваха гражданите да проверяват на страницата на ЦИК дали фигурират в някоя подписка на партия и ако не са се подписвали, а е злоупотребено с личните им данни, да подават сигнали. Също така могат да подават документи къде да гласуват, ако не искат да е по постоянен адрес.

До 12 октомври продължава регистрацията на листите за кандидат-депутати и президенти. 

На въпрос как ще се процедира с Кирил Петков, след като той призна, че е бил двоен гражданин и като министър, от ЦИК заявиха, че те са длъжни да проверят това. "Ако той бъде подаден като кандидат в листите и при нашата задължителна проверка дали отговаря на условието да е български гражданин, се установи, че той не е само такъв, той ще бъде заличен от листите. Така е по закон", заявиха от комисията. 

По думите им има техническа готовност за изборите и с поръчаните още 1600 машини и 2000 флаш памети, вотът ще бъде осигурен. До момента има най-много заявени секции в Турция и Англия от страните извън ЕС. В Германия също имало много заявления, но там повече от 100 секции нямало да се разкриват, защото властите са отказали позволение за това. В САЩ интересът към изборите не бил висок, отчетоха от ЦИК по повод заявленията на български граждани извън страната да дадат своя вот.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев и срещу външния, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев и срещу външния, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов (НА ЖИВО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК