Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

17.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков изпълни ангажимента, който пое при стъпването си в длъжност за преодоляване на забавянето и бързото подсигуряване на българските спортни клубове. 
    Проекти на 861 спортни клуба в 52 вида спорт на обща стойност 13 766 685 лева са одобрени по Програмата за развитие на спортните клубове към 15 май. 
    Предстои разглеждането на проектите на 48 клубa от 5 спорта, които са отложени поради липси в документите.

17.05.2024

    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на научната конференция „Делото на швейцарските учители – послание и предизвикателство към бъдещите поколения“. Събитието се организира от НСА „Васил Левски“ и Посолството на Конфедерация Швейцария по повод 130-ата годишнина от пристигането на швейцарските учители, които поставят основите на физическото възпитание в България. 
    „Поздравявам всички присъстващи за Деня на българския спорт. Всички ние, които работим в сферата на физическото възпитание и спорта, трябва да продължим делото на 10-е швейцарски учители и на всички онези хора, допринесли за това България да има големи шампиони и спортни успехи“, каза зам.-министър Стоян Андонов. 
    По време на събитието бяха представени филм и презентация за делото на швейцарските учители.

16.05.2024
    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов беше официален гост на 46-ия Международен лекоатлетически турнир „Нови звезди“, който се проведе на централния стадион на НСА „Васил Левски“ в София.
     Той се включи в награждаването на част от призьорите от състезанието. Андонов връчи медалите на дисциплините 100 м за девойки под 18 г. и на 100 м с препятствия за жени. Най-бърза в гладкия спринт при девойките беше Ема Наумова от клуба КЛАСА с 13.12 сек, а нейни подгласнички станаха Кристина Стефанова (Европул) – 13.13 сек, и Стефани Димитрова (Локомотив-Пловдив) – 13.34 сек. Шампионка в хърделите при жените стана украинката Файна Кара с постижение от 14.41 сек, а след нея финишираха Ива Александрова (ЦСКА) – 14.74 сек, и Вивиан Кръстева (Рилски атлет-Самоков) – 15.06 сек. 

Изявления и интервюта

17.05.2024

    









    УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ, 
    РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ, 

    За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта!
На този ден през 1894 г. група швейцарски учители пристигат в България и полагат основите на организираното спортно движение у нас. 130 години по-късно България има своята богата спортна история и велики спортисти – шампиони и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, прославили страната по целия свят. Вашето спортното майсторство, воля за победа и отдаденост са достоен пример за най-младите и прохождащите в спорта, които уверено искат да тръгнат по Вашия път. 
    Благодаря на всички ангажирани в системата на българския спорт за всеотдайния труд и положените усилия за издигането на престижа на българския спорт и неговото развитие. Сигурен съм, че заедно ще надграждаме постигнатото до момента и ще вървим към нови върхови постижения.

Проектодокументи

Обявления

10.05.2024
29.04.2024
находящи се в административната сграда на Министерство на младежта и спорта, с адрес: гр. София, бул. „Васил Левски’' № 75

Календар

Отнасяща се за всички картотекирани състезатели към лицензираните спортни федерации по Закона за физическото възпитание и спорта

Видео

Обучение за придобиване на компетентности за разработване на проекти към програма Европейски корпус за солидарност

Електронни административни услуги

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2024 Министерство на младежта и спорта